Sosyal Mi? Medya

RSS

HOŞGELDİN KANKA AMA BOŞUNA GELDİN

Belki önemli bir iş için geldin...Fakat blogumuz şuanda yapım aşamasında...Yakın zamanda yeniden bekleriz.

Launching
comeback
launchpad

12 Şubat 2014 Çarşamba

Muhammed'in Gözünden Minecraft

Her şeyin piksel piksel olduğu ve aynı zamanda tek sınırın sizin hayal gücünüz olduğu "Mojang" yapımı  bir oyun. Bağımsız oyun yapımcısı Markus Person (bilinen adıyla Notch) tüm ilgiyi bu oyuna çekti.

Evet, solda görmüş olduğunuz mavi tişörtlü adam (Steve), oyundaki karakterimiz olacak.
Tabi ki Minecraftın zevkini hiç tatmayan ön yargılı birinin ilk tepkisi "bu berbat grafiklerle oynanmaz!" olacaktır. Zaten oyunun grafiklerini mükemmelleştirmek için "resource (texture) pack" ler de internette bulunmaktadır.
Aslında Minecraft'ın asıl amacı grafikleriyle bize kendini beğendirmek değil. Oyunu oynadıkça açılan ufkunuz, aynı zamanda kötü grafikleri unutacak. Zaten oyunu oynarken öyle büyüleniyorsunuz ki, ön yargılarınız ortadan kalkıyor.
Oyundaki en büyük amacımız "Hayatta Kalmak". Oyunu ilk açtığınızda tepkiniz "neredeyim ben" olacaktır. İlk doğduğunuzda envanterinizde veya elinizde hiçbir şey olmaz. Ağaç keserek veya hayvan öldürerek geçiminizi sağlarsınız. Oyunun en iyi yanlarından biri her şeyin mümkün olmasıdır. Bütün eşyaları yapmak için tek yapmanız gereken çalışma masası ve gerekli malzemeler. Oyundaki eşyaları birleştirerek yeni eşyalar çıkarabiliyorsunuz fakat bunun için eşyaları doğru şemada dizmeniz gerekiyor. Ayrıca eşya veya araç yapabilmek için ihtiyacımız olan şey çalışma masası. Malzemeleri aşağıdaki gibi dizerek farklı eşyalar elde edebilirsiniz, fakat doğru malzemeler olduğundan emin olun.



Tabi bu malzemeleri yapmadan önce oynayacağımız modu seçmemiz gerek. Minecraft, tam sürümünde şu anda 4 tane moda sahip:

Hayatta Kalma (Survival) Mod:

Bu modda hayatta kalmak için kendi çabanızla gerekli malzemeler toplayarak ihtiyacınız olan eşyaları yapmanız gerek. Eğer ilk gün kendinizi sığınacak bir barınak yapmazsanız, geceleri korkunç canavarlara yem olabilirsiniz. Benden size tavsiye öncelikle birkaç ağaç kesin (Ağaç kesmek veya herhangi bir bloğu kırabilmek için sol tık tuşuna basılı tutun.). Ardından yukarıdaki gibi bir tahta kılıç elde edin ve koyun arayın. Çünkü koyun ve tahtanız olmazsa yatak yapamazsınız. Dolayısıyla uyuyamazsınız ve geceyi barınağınızda bekleyerek veya canavarlardan kaçarak geçirmek zorunda kalırsınız. İyice geliştikten sonra kendinize zırh yapıp canavarlara kafa tutabilirsiniz. 
Eğer farklı bir moddaysanız "t" ye basarak "/gamemode 0" veya "/gamemode survival" yazıp hayatta kalma moduna geçebilirsiniz.

Yaratıcılık (Creative) Mod:

İsminden de anlaşıldığı gibi bu modda kaynaklar sınırsız ve ölümsüzsünüz. "E" ye basarak bütün blokları, araçları vs. envanterinizde görürsünüz. Ve her türlü  bloğu tek tıklamada kırabilirsiniz. Ayrıca bu modda canavarlar sizi görmez. İstediğiniz her şeyi yapmakta özgürsünüz. Hatta uçabilirsiniz.Uçmak için iki kere peş peşe boşluk tuşuna basın. İnsanlar bu modu, genellikle bira bina veye yapı tasarlamak için kullanırlar. Farklı bir moddaysanız "t" ye basarak "/gamemode 1" veya "/gamemode creative" yazıp yaratıcılık moduna geçebilirsiniz.

Zorlayıcı (Hardcore) Mod:

Bu modda survival kuralları geçerlidir. Zorluk seviyesi değiştirilemez, hep "zor" da oynarsınız. Fakat burada herhangi bir şekilde ölürseniz emek verdiğiniz dünya yok olur ve farklı bir dünyada tüm emeklerinize baştan başlamak zorunda kalırsınız. Ayrıca bu moda geçebilmek için kod yazılamaz.

Macera (Adventure) Modu:

Adventure modda blokları sadece doğru aletlerle kazabilirsiniz. Aksi taktirde, ne kadar uğraşırsanız uğraşın, kıramazsınız. Farklı "Adventure Map"leri internet üzerinden bulup indirebilirsiniz. Bir oyuna "Adventure" modunda giremezsiniz. Ancak farklı bir moddaysanız "t" ye basarak "/gamemode 2" ya da "/gamemode adventure" yazıp macera moduna geçebilirsiniz.

   İyi Oyunlar...
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

Labels

About us

footer logo
Addiction is Clean and Responsive Personal Blogger template. Its very Simple and light.

Labels

Popular Posts

Reklamm

author
autor

Arnar Stef�nsson

A graphics designer, a web developer, a boyfriend, a friend, a son, a legend..

Facebook